Bomen zijn van levensbelang in een stedelijke omgeving. Niet voor niets worden bomen ook wel de longen van de stad genoemd. Nederlandse gemeenten voeren eigen bomenbeleid, zo ook de gemeente Tiel. Maar aan dat beleid zitten nog een hoop haken en ogen.

Een boom is meer dan een sierelement. Meer groen in de omgeving zorgt voor een rustgevende sfeer. Deze rustgevende sfeer heeft op haar beurt weer een positief effect op de gemoedstoestand van de mens. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat in een groenere omgeving minder criminaliteit voorkomt, zo is op de website van de Bomenstichting te lezen. Naast een architectonische functie hebben bomen dus ook een psychologische werking. Hierom worden er spirituele wandeltochten in bijvoorbeeld de Limburgse bossen georganiseerd. Daarnaast zijn bomen van belang voor de zuurstofproductie op aarde en dragen zij bij aan de afbraak van CO2 uit de lucht.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.