Naam: Bert van Dijk, 41 jaar Geboren in Haaksbergen, studeerde bedrijfseconomie in Groningen. Daarna werkzaam bij het Financieel Dagblad. Sinds september 2007 FD-correspondent in Shanghai, China.

Hoe ben je in China terechtgekomen? Was dat een bewuste keuze of ben je er toevallig ingerold?
"Ik wilde heel graag naar het buitenland en heb zelf een voorstel geschreven om naar China te gaan. Daar zat toen nog niemand. Met de komst van de toenmalige hoofdredacteur van het Financieel Dagblad Ulko Jonker begon het balletje te rollen. Hij was enthousiast en zegde steun toe zodat ik kon gaan. Het bureau opzetten was een zware klus. Ik ben ruim een half jaar bezig geweest met administratieve rompslomp, voordat ik überhaupt een ticket kon gaan boeken. Collega-correspondenten wisten toen ook niet hoe die procedures hier werkten. Alle journalisten hier waren in vaste dienst, ik kwam als freelancer."

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.