Afgelopen zomer stortte het dak van het Europees Parlement in Straatsburg in. Dat ongeluk leverde de EU een besparing op van ruim drie miljoen euro, rekende EUobserver onlangs uit. Een geluk bij een ongeluk, aldus sommige parlementariërs.

Niemand was aanwezig in de vergaderzaal toen op 7 augustus een deel van het plafond van het Europees Parlement in Straatsburg neerstortte. De materiële schade was echter groot en  de schrik zat er goed in. Voor veel parlementariërs is het neergestorte plafond een goede reden om de discussie over de maandelijkse verhuizing naar Straatsburg weer aan te zwengelen.
Drie weken per maand vergadert het Europees Parlement in Brussel. Daarna verhuizen alle parlementariërs voor een week naar Straatsburg voor de plenaire vergadering. Vanwege de herstelwerkzaamheden moesten de parlementariërs de laatste twee plenaire zittingen in Brussel blijven.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.