Eigenlijk had Aletta André na haar studies geschiedenis en journalistiek Zuid-Afrika op het oog. Maar door een beetje toeval, ze had kennis van India en ze werd afgewezen voor een stageplek in Zuid-Afrika, belandde ze in India voor een stage op de redactie van Engelstalige krant ‘The Hindu’. Het klikte met het land én met de krantenwereld. André besloot het erop te wagen: ze verhuisde naar India om vanuit daar te freelancen. “Doodeng”, zegt ze zelf. Dus als er na zes maanden geen stijgende lijn in de inkomsten zou zitten, zou ze rechtsomkeert maken.

Hoe staat het ervoor met de berichtgeving over het buitenland in de Nederlandse media? Dat onderzochten 18 deelnemers van de Beyond your World-editie Onderzoek buitenlandjournalistiek. Zij interviewden correspondenten in meer dan 10 landen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.