Admiral Fallow, een vijfkoppige band uit Glasgow, trad afgelopen maand op in de kleine zaal van Paradiso. In mei dit jaar kwam hun tweede album Tree Bursts in Snow uit, een folkpop album vol poetische hoogstandjes. In het nummer Guest of the Governement bijvoorbeeld, maakt zanger Louis Abbott een terugkerende vergelijking tussen Alice in Wonderland en gedesillusioneerde mensen die hun droom om beroemd te worden tevergeefs najoegen.

Tree Bursts in the Snow is in een relatief korte tijdsspanne gemaakt: de band was in 2011 zoveel aan het touren met When Boots Met My Face (uitgekomen in 2010) dat er nog maar weinig liedjes af waren toen ze in november dat jaar de studio indoken. Ze waren echter zó content met het resultaat dat dat opleverde, dat ze geen extra tijd hebben genomen om nog meer aan de liedjes te sleutelen.  In 2012 begon direct een grote tour, waarin ze behalve Amerika en Canada afgelopen maand ook (voor het eerst) Amsterdam aandeden.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.