Nederlandse studenten die studeren in België: volgens de krantenkoppen een last voor de Belgische universiteiten en bijna altijd gedoemd tot falen. Maar dat maakt de studenten niet uit, want in België is studeren stukken goedkoper. En dat telt, toch?

De afgelopen tien jaar is het aantal Nederlandse studenten in België gestaag toegenomen. Uit onderzoek van de Belgische krant De Standaard blijkt dat er op dit moment 5.773 Nederlanders in Vlaanderen studeren. In Antwerpen is de overvloed het grootst, daar schreven zich dit jaar 917 Nederlanders in aan de universiteit. In Gent, een andere stad waar veel Nederlanders studeren, gaat het om 326 studenten. Diergeneeskunde is van oudsher de grootste trekpleister onder Vlaamse universiteiten. Dit blijft zo, maar uit cijfers van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de studies van Toegepaste Economische Wetenschappen, Letteren en Wijsbegeerte, en Politieke en Sociale Wetenschappen steeds meer buitenlandse studenten trekken.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.