In 2021 ging een aantal journalisten met VersPers Reizen naar Sicilië om producties te maken over het migratievraagstuk.

In de ruige havenstad Palermo op Sicilië zijn de invloeden van migratie direct voelbaar. En hoewel de verhalen van mannelijke vluchtelingen uitgebreid aan het licht komen, begeven de ervaringen van migrantenvrouwen zich niet aan de oppervlakte. Maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om ook deze groep migranten te ondersteunen. De Engelen van Palermo vertelt het verhaal van drie vrouwen die zich hard maken om de levens van migrantenvrouwen in de ruige hoofdstad van Sicilië te verbeteren. Osas Egbon, Maria Chiara Monti en Masuma Akther zetten zich in vanaf een geheim adres net buiten de stad, of in de kelder van een school. Lees het hier, in een reportage gepubliceerd in feministisch blad Opzij.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.