Het aantal te dikke kinderen in Maleisië is in zeven jaar tijd schrikbarend toegenomen. Uit onderzoek blijkt dat een op de vijf basisschoolkinderen ernstig overgewicht heeft. Een hoog aantal voor een land waar momenteel ook veel kinderen lijden aan ondergewicht. Basisscholen vermelden daarom naast cijfers voor rekenen en taal, ook het BMI op de schoolrapporten.

De bezorgdheid over het gewichtsprobleem is terug te lezen in veel Maleisische kranten. In een recent artikel van The Star wordt gefocust op de gevaren en risico’s van obesitas. “De situatie wordt steeds dringender want er komen steeds meer kinderen met overgewicht bij. Niemand ziet obesitas hier als een ziekte, iedereen denkt dat het oké is om dik te zijn.” Het aantal kinderen met overgewicht blijft stijgen, en daarmee neemt de bezorgdheid ook steeds meer toe.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.