Maleisië scoort slecht op de internationale genderindexen. Vrouwen worden er met name op de werkvloer achtergesteld. De regering is niet in staat effectieve maatregelen te treffen tegen deze ongelijkheid. Daarom nemen steeds meer Maleisische vrouwen zelf het initiatief. Ook Eliza Goh, eigenaresse van Zara's Boutique Hotel.

De stroom is uitgevallen in Zara’s Boutique Hotel. Al vrij snel komt een vrouwelijke technicus binnenlopen, om wat te sleutelen aan de knoppen. Ze raakt in gesprek met één van haar collega’s, die een roze shirt draagt met de tekst: We´re all female, don´t be shocked. Geshockeerd hoef je in dit hotel inderdaad niet te zijn, want alle werknemers zijn vrouwelijk. Een primeur in Maleisië, waar vrouwen op de werkvloer nog altijd een flinke achterstand hebben.Ondernemer en eigenaresse van Zara’s Boutique Hotel Eliza Goh weet hoe belangrijk het is om vrouwen aan het werk te krijgen. Zij vond dit zelfs zo nodig, dat ze drie jaar terug, zonder ervaring, haar eigen hotel oprichtte, waar alleen vrouwen aangenomen worden. Hoewel Goh een succesvolle zakenvrouw is, was een hotel oprichten andere koek. Ze geeft zelfs toe niets over hotels te weten en dan ook de nodige begeleiding gezocht te hebben van professionals. Toch kwam het idee voor een hotel niet uit de lucht vallen. Tijdens de ontwikkeling van het winkel- en zakencentrum Harbour City - dat door Goh zelf is opgericht - kon ze een eigen bedrijf vestigen. Daar zag ze een mogelijkheid: “Ik vond er een mogelijkheid om liefdadigheidswerk te doen en er tegelijkertijd mijn bedrijf van te maken. Ik wilde iets voor vrouwen doen en de beste manier was om een ​​hotel te starten.” Alleen zo kon Goh hen trainen en het hotel monopoliseren voor alleen vrouwen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.