In Zuid-Afrika volgt maar twaalf procent van de zwarte jongeren hoger onderwijs. Ondanks forse investeringen lukt het de overheid niet hier verandering in te brengen. Daarom ontwikkelen universiteiten en NGO's hun eigen initiatieven om zoveel mogelijk gaten in het Zuid-Afrikaanse onderwijssysteem te dichten. 

Another long, sad black story’. Zo omschrijft de hoofdpersoon het in het boek 'Room 207', de debuutroman van Kgebetli Moele. Zes vrienden wonen samen in een appartement in de wijk Hillbrow in Johannesburg. Op zoek naar een betere toekomst kwamen ze naar de stad en de universiteiten die het huisvest, maar stuk voor stuk gingen de getalenteerde, jonge, zwarte studenten ten onder. Aan de prestatie- en werkdruk van de universiteit of familie, of simpelweg omdat het geld op was.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.