De Nederlandse invloed op Malang is duidelijk zichtbaar door de scholen, begraafplaatsen en huizen die er staan. Zij doen erg Europees aan. Hoge ramen en vaak meerdere verdiepingen zijn immers niet erg Indonesisch. Sarful Akbar kijkt verder dan het beton en gaat, samen met Nederlanders, op zoek naar de familiegeschiedenis achter deze gebouwen. 

Op de begraafplaats vliegen duizenden muggen. De bomen groeien er alle kanten op. Hoewel het nu een plek is waar christelijke Indonesiërs hun laatste rust vinden zijn de sporen die de geschiedenis heeft achtergelaten nog duidelijk te zien. Tussen de vervallen graven, vaak overwoekerd door klimop, staat hier en daar een goed onderhouden graf met daarop een typisch Nederlandse naam: ‘Hier rust in vrede onze lieve tante Fitje.’

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.