In de regen de vrijheid vieren

Met rapper Typhoon, Milieudefensie, de gemeente Den Haag, veteranen en fakkeldragers van het vrijheidsvuur werd het bevrijdingsfestival op het Malieveld in Den Haag gevierd. Ondanks dat het aanvankelijk slecht weer was, kwamen er duizenden bezoekers op af. Vrolijk, enthousiast en vol overgave dansten zij in de stormachtige wind op het ritme van de luide beat van swingende bands.

In 1945 werd Europa bevrijd van de Duitse bezetting en kwam er een eind aan de Tweede Wereldoorlog. Dat viert heel Nederland op 5 mei. En omdat er elders in de wereld nog steeds oorlog wordt gevoerd, wordt ook daar tijdens 5 mei bij stil gestaan. Sinds 2011 viert de stad Den Haag haar officieel erkende Bevrijdingsfestival. De slogan voor Bevrijdingsdag is: Vrijheid geef je door. De daarbij horende tekst voor 2015 is: "Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst', geschreven door Prof. mr.dr. Maurice Adams, hoogleraar aan Tilburg University en bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.