Het Koningshuis in zandkastelen

De kunstwerken op het Veluws Zandsculpturen Festijn zijn een trekpleister voor binnen- en buitenlandse bezoekers. Dit jaar stond het Koninklijke Huis centraal. Op de Veluwe bij Apeldoorn werd je verwelkomd met het Wilhelmus en allerlei typische Nederlandse objecten, zoals Delftsblauwservies en mokken met de voormalige Koning en Koningin erop afgebeeld. Ook werd er stilgestaan bij prins Friso, die nog steeds in coma ligt. In het register konden bezoekers een berichtje achterlaten voor de Koninklijke familie.

Het Zandsculpturen Festijn was te zien tot 27 oktober. De afbeeldingen besloegen een groot deel van de Nederlandse geschiedenis. Iets dat een nostalgisch gevoel gaf. Een deel van de opbrengst van het Festijn van dit jaar wordt geschonken aan Stichting de Rozelaar. Zij bieden hulp aan mensen met een verstandelijke beperking.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.