Angst en onzekerheid
op de Gay Pride in Londen

Londen stond dit weekend niet alleen in het teken van de Brexit. De London Gay Pride vond plaats in de wijk Soho. Naast een jaarlijkse parade die dwars door de stad gaat, waren er ook hele delen in Soho afgezet en kon iedereen op straat dansen en feesten. Dat feest begon al op 10 juni met als hoogtepunt het afgelopen weekend. Wat overheerste waren de pracht en praal maar ook een stemming van angst en onzekerheid.

“Vandaag is anders. Zeker voor mij’, zei Claire Green van 50 desgevraagd. “Ik voelde echt de behoefte om hierheen te komen en net dat kleine beetje meer moeite te doen. Ik was voor vandaag wel een beetje angstig, maar ik ben toch gegaan. Ik voel me tot op zekere hoogte veilig in Soho, Londen, maar na 10 uur in de avond durf ik niet goed meer op straat. Er zijn dan veel dronken mensen en daar kun je niet gewoon mee van gedachten wisselen.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.