De Wereldhavendagen trekken veel bekijks

De Rotterdamse haven en maritieme sector lieten zich afgelopen weekend zien in een breed scala aan activiteiten tijdens de Wereldhavendagen. In drie dagen kwamen er meer dan 380.000 bezoekers naar de havenstad. Door het goede weer is eindigde de teller dit jaar veel hoger dan vorig jaar.

Innovatie van de Rotterdamse maritieme sector stond centraal, met het  thema 'the smartest port'. De activiteiten op de kades rond de Erasmusbrug en de Wilheminapier werden druk bezocht. Volgens de organisatie zijn er vooral meer jongeren komen kijken, voor wie een speciaal programma was opgesteld.

Het aantal activiteiten was te groot om op te noemen. Opvallend was de Koninklijke Marine die in groten getale aanwezig was in het programma. Mariniers gaven demonstraties van een anti-piraterijactie met spectaculaire helikoptermanouvres. Op de kade was het Mariniersdorp een uitgebreide etalage voor dat werk. Daar was vooral voor kinderen veel te beleven, zoals een stormbaan en een schietparcours.

Het is niet verwonderlijk dat de Wereldhavendagen elk jaar grote bezoekersaantallen trekt. Het is een evenement waarbij alle leeftijdsgroepen zich kunnen vergapen aan wat de maritieme sector in zijn mars heeft. Deze 39e editie stemt nieuwsgierig naar de lustrumeditie die volgend jaar zal plaatsvinden.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.