Koffie werkt ook als toeristische trekpleister

In het noorden van Tanzania, aan de voet van de Kilimanjaro, is in 2004 door lokale koffieboeren een toeristisch project opgezet. De koffie werd al jaren rond de kostprijs verkocht, wat er voor zorgde dat de koffieboeren niet genoeg inkomsten hadden om een normaal leven op te bouwen. Ze moesten zich gaan richten op een nieuwe bron van inkomsten en kwamen op het idee om de koffie-industrie te combineren met een toeristisch project.

Met steun van de lokale koffieboerencoöperatie, de KNCU, klopten de koffieboeren aan bij Contour Projects, een organisatie die zich richt op duurzame toerismeprojecten. Contour Projects, met name directeur Harro Boekhold, was reeds bekend met een aantal reisorganisaties. Zo werd er direct in het beginstadium van het project contact gelegd met Sawadee, een Nederlandse reisorganisatie gericht op duurzaam toerisme.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.