Yarl’s Wood vrouwen zetten hongerstaking door

Het Engelse televisieprogramma Channel4 onthulde met de inzet van een verborgen camera misstanden in detentiecentrum Yarl’s Wood. Toen de zender dit naar buiten bracht, gingen de vrouwen in Yarl’s Wood in hongerstaking. Nu, drie jaar later, zijn de vrouwen opnieuw in hongerstaking. Wat zijn hun eisen en wat is het doel?

Yarl’s Wood is een privaat detentiecentrum dat door de bedrijven G4S en Serco gerund wordt. Het detentiecentrum is voornamelijk voor vrouwen, maar er verblijven ook een aantal gezinnen. Yarl’s Wood is al vaker met misstanden in de media geweest. Beschuldigingen van vernedering, misbruik en verkrachting kwamen de afgelopen jaren naar buiten. Het detentiecentrum beweert dat er sindsdien veel verbetering is en dat de veiligheid en gezondheid van de gedetineerden prioriteit zijn. Maar de vrouwen in Yarl’s Wood beschrijven dat het personeel hen nog steeds als “onmenselijk” behandelt.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.