Avontuur on demand: het verlaten
waterparadijs van Vietnam

Een beetje reiziger komt tegenwoordig niet meer weg met een serie enthousiaste selfies bij ‘s werelds grootste bezienswaardigheden. Wie nog denkt een bijzondere ervaring te hebben opgedaan bij het zien van opgaande zon bij Macchu Picchu of de Taj Mahal, komt algauw van een koude kermis thuis. Onbereikbaar zijn deze plekken al lang niet meer. Massatoerisme en verre reizen gaan vandaag de dag hand in hand.

Wie vroeger een unieke ervaring zocht, ver weg van de massa, was altijd aangewezen op lokale tips of subtiel ingefluisterde adviezen van medeavonturiers. Je wist nooit precies waar je terecht zou komen en of die verborgen plek wel echt bestond. Dat maakte ook niet zoveel uit: de zoektocht naar avontuur was minstens zo belangrijk als het avontuur zelf. Bovendien waren de grote trekpleisters vaak nog exotisch genoeg om vrienden en familie bij terugkomst mee te imponeren.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.