Jonge stieren bevechten jonge, in de leer zijnde matadoren

Een week lang festiviteiten in Ontur, een dorp in de provincie Albacete aan de rand van de La Mancha streek. Het is een lokaal feest ter ere van de patroonheilige San Jose.  Zoals in vele dorpen en steden in Spanje is hier het stierenvechten, of de Corrida, nog steeds traditie. Omdat Ontur niet over een eigen arena beschikt wordt er ieder jaar tijdens de fiësta een mobiele arena gebouwd, waar gedurende de week twee maal een corrida gehouden wordt. In totaal zullen er gedurende deze week 16 stieren optreden.

Het geheel wordt groots aangekondigd als Gran Novillada con Picadores. Novillada betekent niets anders dan dat de stieren hooguit drie a vier jaar oud zijn en bevochten worden door veelal, jonge, in de leer zijnde matadoren. Zij moeten eerst ervaring opdoen. Daarvoor trekken zij door heel Spanje om op lokale feesten hun kunnen te vertonen. Als ze examen hebben afgelegd mogen zij oudere, grotere, stieren bevechten in de meer gerenommeerde arena's in Sevilla en Ronda.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.