Vrijheid van religie zoals de Koran voorschrijft

In Nunspeet kwam afgelopen weekend de Ahmaddiya Moslim gemeenschap bijeen voor hun jaarlijks samenzijn. De hoogste geestelijk leider van de gemeenschap, Dhr Mirza Masroor Ahmad, was uit Londen gekomen om het publiek toe spreken. Er werd aandachtig naar de rede geluisterd, waarbij de Khalifa, zoals de geestelijk leider ook wel wordt genoemd, sprak over vrijheid van religie, zoals deze volgens de Koran wordt voorgeschreven.

“Iedereen heeft het recht zijn eigen religie te kiezen”, sprak Dhr Mirza Masroor Ahmad. De toehoorders zaten verdeeld in meerdere grote tenten. Het publiek in de eerste tent, bij de hoofdingang bestond uit een zeer gemêleerd gezelschap afkomstig uit binnen- en buitenland. Verderop op het terrein in Nunspeet stonden nog twee tenten, één voor vrouwen en één ‘speeltent’ voor vrouwen met kleine kinderen. Op grote televisieschermen konden zij de toespraak daar live volgen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.