De Oversteek staat vast

Nijmegen heeft sinds dit weekend een nieuwe stadbrug. De Oversteek heet deze brug. Het bouwwerk van zestig meter hoog en 285 meter lang wordt vanaf de kant, waar de brug is opgebouwd, een kwartslag gedraaid en op zijn plek gehesen.

Zaterdag 20 april is de Waal tien uur lang gesloten voor bootverkeer. Dit spektakel blijkt voor velen een mooi dagje uit. Het zonnetje schijnt en aan de noordzijde van de Waal is een scherm neergezet, waarop bezoekers close-up het plaatsen van de brug kunnen volgen. Met verrekijkers proberen de bezoekers een betere blik te vangen van de werkzaamheden, die door de hekken toch redelijk ver weg zijn en daardoor niet even goed te zien.

Kinderen klimmen in de hekken om het zich langzaam voltrekkende spektakel te bekijken. In een infostand zijn er folders te halen met informatie over de te plaatsen brug. Velen leggen het schouwspel vast door met hun camera door het hek heen te fotograferen, in dat hek zijn gaten getrokken waarin precies de lens van een spiegelreflex past.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.