Rotterdam in de ban van circusacts

Het is weer zover. De derde editie van Circusstad Festival is begonnen. Van 29 april tot en met 5 mei zal het een drukte van jewelste worden op het Rotterdamse Schouwburgplein. "Artiesten zetten hun circustechnieken in om een verhaal te vertellen. Zonder woorden, maar met acrobatiek, jongleerwerk en spectaculaire stunts", belooft Circusstad Festival op haar website.

Soms gebeuren er stunts waarbij het publiek haar adem even inhoudt. Hoog aan een koort zweeft er iemand boven de stad. Het festival heeft het doel talentvolle jongeren een kans te geven een opleiding te volgen in het circustheater. Daarnaast organiseren ze circusactiviteiten en allerlei workshops in de buurt. Kaarten voor losse voorstellingen zijn te koop, maar bezoekers die alles willen meemaken kunnen voor een dag een pleinpas aanschaffen, zij hebben dan toegang tot alle betaalde voorstellingen rond het Schouwburgplein. Ze bieden zelfs een arrangement met overnachting. Het contrast met de stad Rotterdam, de stenen gebouwen rond het plein en het festival met haar beweging, kleuren en muziek is groot. Een mooi concept waarmee de acts van Circusstad Festival jong en oud kunnen verrassen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.