Hij blijft maar actief

Ted Hielckert is een zeer actieve veteraan. Hij is betrokken bij vele culturele organisaties, waarvoor hij onder andere een lintje kreeg in 2012 en dit jaar het Beste Veteraneninitiatief van 2013 won. Hielckert vervulde zijn dienstplicht in 1961 en ‘62 in Nederlands Nieuw-Guinea, een zware missie. Na ruim 45 jaar kreeg hij last van Posttraumatische stressstoornis. Zijn vrouw Joke, met wie hij al 56 jaar samen is, vindt dat Ted het nu wat rustiger moet doen.

Zij:
“Als Ted onder druk staat kan hij heel driftig worden soms. Dan laat ik hem maar even. Maar het zou beter zijn als hij er eens mee stopt. Ik vind het mooi geweest. Ook voor zijn gezondheid. Hij is wel kwiek, daar niet van, maar hij wordt 73, het mag wel wat minder, vind ik. Dat is voor ons nogal een struikelblok op dit moment.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.