‘Het is fijn als mensen geïnteresseerd zijn’

Boudewijn (39) is nu ongeveer een jaar samen met Ellen (26). Boudewijn was onderdeel van Dutchbat III en maakte op 11 juli 1995 de val van Srebrenica mee. Nog altijd is hij veel met die oorlog bezig, zo geeft hij voorlichting op scholen en zocht hij met behulp van het programma Klokhuis in januari Samira op, een meisje met wie hij tijdens missie vriendschap sloot. Zijn vriendin Ellen probeert hier zo veel mogelijk bij betrokken te zijn.

Zij:
"Ik had natuurlijk wel eens over de val van Srebrenica gehoord, maar ik kende nauwelijks details. Pas toen ik Boudewijn leerde kennen ben ik me meer voor die geschiedenis gaan interesseren. We waren net aan het daten toen hij veel bezig was met het programma van Klokhuis waarin hij Samira zocht. Toen ben ik me in het onderwerp gaan verdiepen en heb ik bijvoorbeeld op internet eerdere interviews die hij gegeven heeft, gelezen. Als je die dingen leest, dan krijg je een ander beeld van de situatie dan als hij vertelt over hoe hij dat heeft meegemaakt."

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.