Continu overlast door wilde zwijnen

Al jaren heeft Epe en omgeving last van wilde zwijnen binnen de bebouwde kom. Gemiddeld zijn er 700 aanrijdingen per jaar in deze omgeving. De zwijnen horen eigenlijk thuis in de bossen in en rond Epe. De afgelopen jaren verplaatst de populatie zich echter steeds meer naar de bebouwde kom. Dit komt onder andere doordat veel bewoners de zwijnen voeren. De dieren trekken ‘s nachts en soms zelfs overdag naar de stad en vernielen de tuinen en plantsoenen die zij tegenkomen.

Ondanks dat de zwijnen al lange tijd voor overlast zorgen, schijnt niemand de verantwoordelijkheid te nemen om er iets tegen te doen. De dieren slopen massaal tuinen waarin geen enkele bloem het overleeft. Toch zijn veel bewoners tegen plannen van de gemeente om bijvoorbeeld wildroosters te plaatsen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.