De leegte rondom de vluchtelingenproblematiek

Aan de ‘landelijke protestactie’ De Nacht van de Vervanging namen dit jaar alleen Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Amsterdam en Nijmegen deel. De actie is bedoeld om bekendheid te creëren in de samenleving met de situatie waarin vluchtelingen in Nederland leven. Vluchtelingenorganisaties zijn van mening dat dat beter kan. De kritiek betreft dit jaar het wetsvoorstel om illegaliteit strafbaar te stellen.

Tien Bekende Utrechters gingen op het Domplein om de beurt een half uur in een geïmproviseerde cel zitten uit solidariteit met de Nederlandse illegalen. Onder andere Bob Fosco, Ella Voggelaar en een aantal kerkelijke voorgangers lieten zich opsluiten. Om hen heen hadden zich zo’n dertig mensen verzameld; tien illegalen, twintig leden van de deelnemende organisaties en een aantal passanten.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.