Dansen op een longboard

Afgelopen zaterdag was de seizoensopening van het ‘Longboard Dancing’ in Zwolle. Dit is in Nederland nog een vrij onbekende sport. In tegenstelling tot het skateboarden, is bij longboard dancing de stijl belangrijker dan de trick.

Een longboard lijkt op een skateboard en is daar ook op gebaseerd. Alleen waar een skateboard vooral voor sprongen en andere spectaculaire stunts gebruikt wordt, is een longboard meer bedoeld als transportmiddel.
Echter binnen het longboarden bestaat ook een discipline waarin stunts worden uitgevoerd. Dat is longboard dancing. De naam verraadt het al, dansen op een longboard. De deelnemers maken verschillende lopende bewegingen op de plank en voeren die op een sierlijke manier uit. Dat is een groot verschil met skateboarden, waarbij het om de moeilijkheidsgraad van de trick gaat.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.