Acties tegen het Kraakverbod

Het kraakverbod is gisteren door de Tweede Kamer goedgekeurd. Zodra de wet van kracht wordt kunnen krakers maximaal een jaar celstraf riskeren. Daarnaast staat een maximale celstraf van twee jaar en acht maanden in het verschiet voor krakers die in groepsverband geweld plegen. In tegenstelling tot vorige week lieten gisteren een flink aantal demonstranten van zich horen op het Plein in Den Haag.

De protestanten hadden een tentenkamp opgesteld voor de Tweede Kamer om daarmee duidelijk te maken dat ze dakloos worden als ze hun kraakpanden moeten verlaten. Nadat er met stemmingen een politieke meerderheid voor het kraakverbod werd behaald, werd de sfeer op het Plein grimmig. Rond tien uur ‘s avond omsingelde de politie de demonstranten. Zij sommeerden de krakers het Plein te verlaten. De meeste krakers lieten toen de boel de boel.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.