Weinig aandacht voor kraakverbod

Gisteren werd een Kamermeerderheid bereikt voor het kraakverbod. In de aanloop naar het debat haalde dit onderwerp het afgelopen jaar vele malen landelijke aandacht, het contrast tussen voor- en tegenstanders van het wetsvoorstel is dan ook groot. Maar hoewel het kraakverbod flink in de schijnwerpers staat kwamen er gisteren nog geen twintig Kamerleden naar de Tweede Kamer om het wetsvoorstel te bediscussiëren.

Ook protesten waren er niet. Een groepje van twaalf krakers had zich buiten op een bankje verzameld. Wat borden en spandoeken lagen daar ongeordend omheen. Binnen luisterden een stuk of zes geïnteresseerden op de publieke tribune naar het debat. Volgende week zal de Kamer het onderwerp waarschijnlijk verder behandelen. Dankzij de steun van de SGP en PVV kunnen de initiatiefnemers CDA, VVD en CU dan bij stemming de nodige meerderheid behalen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.