Geen woord over 1F

Strijden voor ‘Eenheid en veiligheid in Afghanistan’, dat is iets anders dan ‘Strijden voor rechtvaardigheid in Nederland.’ Vorige week werd op  dinsdag 31 maart in Den Haag de Internationale conferentie over Afghanistan gehouden. Er waren een aantal kleine groepjes demonstranten naar Den Haag gekomen om te protesteren tegen de Navo. Begeleid door een zeer grote efficiënte politiemacht voerden zij her en der in de stad actie.

Ook een kleine delegatie Afghaanse vluchtelingen kwam op het Spui samen om steun te betuigen voor de huidige gang van zaken in Afghanistan. In totaal zo’n twintig mensen voerden actie en evenveel fotografen, radioverslaggevers en cameramensen legden hen vast. Opvallend aan dit optreden was dat deze groep al maanden actie voert voor aandacht voor de 1-F problematiek. Zij worden van oorlogsmisdaden verdacht. Al meer dan tien jaar leven zij in onzekerheid in Nederland. Hierover werd nu ten overstaan van de landelijke pers geen woord gerept.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.