Israël en Hamas moeten onmiddellijk stoppen

In verschillende plaatsen in Europa zijn er afgelopen zaterdag demonstraties gehouden tegen de Israëlische aanval op de Gazastrook. In Amsterdam waren duizenden demonstranten aanwezig die vanaf het Museumplein een tocht hielden door de binnenstad van Amsterdam. De demonstratie was georganiseerd door ruim 25 organisaties, waaronder het Nederlands Palestina Komitee, Internationale Socialisten, Milli Görüs Nederland, Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland en Een Ander Joods Geluid. De demonstranten willen dat Israël onmiddellijk stopt met het offensief in de Gazastrook en daarnaast moet Nederland het militair ingrijpen veroordelen.

De tocht door Amsterdam werd vergezeld door een flink kabaal van leuzen, waarbij vooral veel 'Allah akbar' werd geroepen. Bij de start van de demonstratie vroeg de organisatie om geen pro-Hamas of pro-Hezbollah leuzen te roepen. Tevergeefs. ‘Hamas Jihad Hezbollah’ werd er gescandeerd en een aantal groepen jongeren schreeuwden  ‘Hamas Hamas! Joden aan het gas’. Desondanks is de demonstratie rustig verlopen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.