Zorgboerderij in Osdorp dreigt te verdwijnen

Ook Amsterdam, een plek waar je het niet direct verwacht, heeft een prachtig polderlandschap. Aan de rand van de stad in Oud-Osdorp hebben vos, torenvalk en buizerd hun jachtgebied. De rugstreeppad tiert er in de akkers en houdt zijn winterslaap in grote hopen compost. Het gebied dateert uit 1865 en wordt van oudsher gebruikt voor landbouw. De laatste jaren worden de polders geplaagd door de komst van de Westrandweg en bedrijventerreinen. Voor bedrijventerrein Lutkemeer III moeten een aantal bewoners en boerderijen het veld ruimen.

Zo ook biologische zorgboerderij de Boterbloem. Stadsdeel Osdorp vindt de zorgboerderij een mooi initiatief, maar op de locatie waar deze nu staat hebben zij Lutkemeer III gepland. Eigenaresse Trijntje Hoogendam moet per november 2009 de veertien hectare land, die zij met hart en ziel bewerkt, verlaten. Trijntje boert sinds 1996 op het land dat ooit van haar vader was. Op De Boterbloem wordt biologisch voedsel geteeld.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.