Hoogwaardige retail rond de rode loper

Amsterdam staat wereldwijd bekend om zijn liberale beleid ten aanzien van seks en drugs. Alles mag en alles kan. Op iedere hoek is een coffeeshop en in het centrum zijn prostituees in grote getallen aanwezig. Hoe lang dit beeld de straten van Amsterdam nog zal sieren is de vraag. De gemeente Amsterdam heeft aangekondigd een groot deel van de binnenstad rigoureus te willen veranderen. Coffeeshops, louche horeca en raamprostitutie moeten wijken voor winkels, galeries en 'hoogwaardige' horeca. Damrak, Rokin en de wallen moeten een bijzonder en aantrekkelijk entreegebied worden.

In december 2007 presenteerde de gemeente het plan 1012, vernoemd naar het betreffende postcodegebied. Hieronder valt de Middeleeuwse kern van Amsterdam. Niet alleen de wallen, maar heel postcodegebied 1012 gaat op de schop. Onder 1012 valt van oost naar west het gebied tussen de Singel en de Gelderse Kade en van noord naar zuid het gebied tussen de Prins Hendrikkade en het Muntplein.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.