Gehandicapten ontspannen bij De Vosjes

Huifbedrijden bij De Vosjes. Een vorm van ontspanning voor minder validen van alle leeftijden, soorten en maten. Toen Frans de Laat jaren geleden arbeidsongeschikt raakte verzon hij deze ludieke vorm van ontspanning voor gehandicapten. Met behulp van een grote groep pony’s, huifkarren en vrijwilligers, runt Frans zijn stichting. Een concept waarmee hij een glimlach op het gezicht, een glinstering in de ogen of even rust bij zijn klanten bereikt. De Vosjes is gestationeerd op het Prisma terrein - een instituut voor gehandicapten - in Biezenmortel (Noord-Brabant).

Wat huifbedrijden inhoudt? Op een strakgespannen zeil met daarover een kleed kunnen mensen liggen in een speciale huifwagen. Twee pony’s stappen onder het zeil vlot voort, hun konten masseren het lichaam van de passagier. Dit is volgens Frans erg goed voor de doorbloeding en de darmwerking. "De konten van de paarden masseren het lichaam. Mensen die normaal gelaxeerd moeten worden hebben dit na een uurtje in het huifbed niet meer nodig, zo goed stimuleert het de spijsvertering," vertelt hij.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.