Rotterdam-Basel; schijnbare rust op de Rijn

Om de tien dagen zijn de bemanningsleden van de Eiger-Nordwand even allemaal samen. Het is dan ploegwissel. Vijf van de tien mannen hebben het schip net schoongemaakt en mogen naar huis. De andere vijf pakken hun tassen uit en richten de kasten op hun kamers in. De wasmachine draait overuren aan beddengoed en handdoeken. Op donderdag is het wisseldag in de haven van Rotterdam en tien dagen later wordt er op maandag in Antwerpen gewisseld. Ondanks de ploegwissel worden de containers op de kant gelost, want het werk gaat gewoon door.

De eigenaar van de Eiger-Nordwand is Danser Container Line. Dit bedrijf heeft vijf schepen in eigen beheer die standaard op de Rijn varen. Daarnaast huurt Danser Container Line andere, veelal particuliere, schepen in om lading te vervoeren die een andere bestemming heeft.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.