Vluchtelingen bewonen 'Hotel Linate', Milaan

Demonstratie, Milaan, Piazza della Scala 2006. Voor een beter bestaan en vraag naar de basisbe-hoeften. Door het asielbeleid in Italië komen veel Afrikaanse bootvluchtelingen op straat terecht. Met mooi weer slapen ze op kartonnen dozen in par-ken. Overdag zwerven ze door de stad op zoek naar werk. Een enkeling raakt verzeild in het illegale circuit.

Milaan kent één organisatie, Nagar Har, die zich inzet voor vluchtelingen. Huisvestiging bieden ze niet. Noodgedwongen, met de winter op komst, hebben deze vluchtelingen uit Eritrea een oude kazerne gekraakt. Die staat vlakbij vliegveld Linate. Om er te komen moeten ze de snelweg oversteken. Het wordt spottend 'Hotel Linate' genoemd.

Water en elektriciteit is er niet. Gedoogd door de lokale autoriteiten slapen hier honderd man en een enkele vrouw en kind, naast elkaar op matrassen in de open ruimtes van de gebouwen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.