Summerschool #2: Diploma

In 'Diploma' volgt maker Aurora Peters de 27-jarige Mamadou Gary. In 2013 vluchtte hij vanuit Mali via Libië naar Italië. Toen hij in zijn huidige woonplaats Catania aankwam, ging hij een cursus volgen om zo kans te maken om op de universiteit terecht te komen.

In Catania ging Mamadou eerst een cursus Cultureel Bemiddelen volgen. Volgens Giuliana Scalia, sociaal werker bij Diaconia Valdese was Mamadou een van de besten van de klas. Scalia en haar collega hadden door dat Mamadou potentie had en wisten dat de universiteit een nieuw traject hadden opgezet. Samen met de dames van Diaconia Valdese ging Mamadou dat traject in, om uiteindelijk cultureel bemiddelaar te worden. Hij wil dat graag worden, omdat hij zelf een heftige reis heeft gehad vanuit Mali en hij wil anderen helpen om het makkelijker te maken als ze in Italië terecht komen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.