Summerschool #3: Catania Dreaming

De derde in de reeks documentaires gemaakt op Sicilië tijdens een reis van VersPers, is Catania Dreaming van Rosalyn Saab. In de Siciliaanse havenstad Catania volgt Saab drie jonge migranten. Zij vertellen hoe ze naar Italië zijn gekomen en waar ze nu mee bezig zijn.

De drie migranten zijn Happiness, ze is 19 jaar en komt uit Nigeria. Yaya, hij komt uit Gambia en Bakary, hij is ook 19 jaar oud en komt uit Senegal. Happiness vertrekt uit Nigeria als er geen geld meer is om te zorgen voor haar broertjes en haar vader. Haar moeder had hun eerder verlaten met al het geld en bleek later betaald te hebben voor haar tocht. Happiness' moeder eiste dat ze het geld terug ging verdienen in de prostitutie, maar dat weigerde ze. Yaya verliet Gambia om te werken in Senegal, maar belandde in Libië, daar geraakte hij in de problemen en dus vertrok hij naar Italië. Yaya mag met de papieren die hij heeft, niet werken in Italië. In het geval van Bakary was hij het niet van plan naar Europa te komen. Toch belandt hij in Catania en daar studeert en werkt hij in een restaurant.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.