Met blind vertrouwen naar Santiago

Als je blind bent, wat is dan je grootste handicap? Deze vraag is het blijvende uitgangspunt van de films van Marleen Hoftijzer en Geesje van Haren. In deze reportage volgen ze een wandeling naar Santiago de Compostella. Een pelgrimstocht ondernomen door slechtzienden met een vast geloof in zichzelf en vertrouwen in hun omgeving. Met blind vertrouwen toont de kracht van mensen met een beperking; hoe zij tijdens het wandelen elkaar leren kennen en zichzelf. Een verhaal over grenzen. Grenzen die worden opgezocht en overwonnen.

Iedereen heeft wel zo’n moment in zijn of haar leven dat je op het punt staat een sprong te maken in je ontwikkeling. Om de tien jaar veranderen mensen van keuze in hun leven. Zij willen aan de dagelijkse sleur ontsnappen. Zij gaan op zoek naar verdieping en nemen een nieuwe wending. Dat geldt voor iedereen. Ook als je blind of slechtziend bent. 

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.