Summerschool #8: The Nigerian Trap

Van de vele jonge migranten die vanuit Afrika naar Europa komen, is het grootste deel man. Zo'n zeven procent van alle onbegeleide minderjarige vluchtelingen die tussen 2016 en 2018 naar Europe kwamen is vrouw. Maar 80 procent van die vrouwen blijkt slachtoffer te zijn van mensenhandel en sexuele uitbuiting.

De meeste vrouwelijke onbegeleide minderjarige vluchtelingen zijn slachtoffer van mensenhandel. In Nigeria komen ze in contact met een Madam die voor hen de overtocht regelt naar Europa vanuit Noord-Afrika. Livia Benders maakte tijdens een reis van VersPers Reizen een documentaire over dit fenomeen op Sicilië. Zij spreekt met Hope (18) en Praise (19) die beide onder druk staan van hun familie en mensenhandelaren om sexwerk te doen. Zij worden beschermd door Osas (37), die in haar jeugd hetzelfde meemaakte, maar die nu vanuit de organisatie Vrouwen van Benin City, meisjes helpt te ontsnappen aan deze praktijken.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.