Voor professionals in de financiële wereld is het jezelf zichtbaar maken een uitdaging. Het Amerikaanse Chartered Financial Analyst Instituut (CFA) biedt als enige ter wereld de mogelijkheid om je te onderscheiden. Met een driedelig, internationaal erkend examen waarin alle facetten van investeren en beleggen worden getoetst. Minder dan de helft van de deelnemers slaagt voor het eerste deelexamen. Waarom is het zo’n big deal?

Afgelopen 6 december vond een CFA toetsingsmoment in Nederland plaats. Honderden tafels stonden opgesteld in een grote zaal van de RAI. Ruim een uur van te voren verzamelden de kandidaten zich voor het examen. Volgens protocol werden alle regels uitgebreid voorgelezen. De rest van deze dag wisten de deelnemers wat hen te doen stond: een toets maken waar zij ruim een half jaar voor gestudeerd hebben. Opgedeeld in twee sessies van drie uur, met een korte pauze tussendoor, werden de deelnemers getest op hun kennis en theorie op het gebied van beleggen en investeren.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.