Oeganda, het land met de 52 verschillende culturen. Het land van, ja van wat eigenlijk? In Oeganda is het directe antwoord een brede grijns waaraan ‘the pearl of Africa’ toegevoegd wordt. Maar wat maakt Oeganda ‘de parel’ vergeleken met andere landen in Afrika?

“We hebben iets unieks nodig zoals onze buren in Kenia,die de Masai jurk breed uitgezet hebben. Oeganda is nog teveel ‘gewoon een land in Afrika”, zei parlementsspreekster Rebecca Kadaga tijdens de 26e Uganda North America Association (UNAA). Cultuurelementen die uniek zijn aan Oeganda moeten meer gepromoot worden, om zo het land een naam te geven. Het mooist zou het zijn als dit kan door traditionele Oegandese producten, zoals de Schotten de kilt hebben en de Kenianen de Masai jurk. Waarom kunnen wij niet de Gomesi jurk of een ander voorwerp gebruiken in ons geval?”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.