Eind 2019 zijn er 39 lichamen ontdekt in een vrachtwagen in Essex, Engeland. De Britse politie heeft bevestigd dat de 39 allemaal Vietnamese mensen zijn, de mensen zijn Engeland binnengesmokkeld met de belofte om een baan te krijgen en een beter leven dan in hun eigen thuisland.

Volgens de politie lagen in de vrachtwagen 31 mannen en 8 vrouwen, onder wie 10 minderjarigen. Ze zijn tijdens hun reis oververhit geraakt en gestikt. Vanaf de Belgische haven Zeebrugge zijn de Vietnamezen doorgereisd naar de Engelse stad Grays. Deze stad bevindt zich ongeveer 30 kilometer van Londen. Aan de oever van de rivier Thames is de vrachtwagen gevonden. De chauffeur van de vrachtwagen wordt door de politie verdacht van doodslag op 39 personen, mensenhandel, immigratie en witwaspraktijken. In Vietnam zijn 8 mensen opgepakt die iets te maken zouden hebben met de slachtoffers.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.