Nu de lente aanbreekt en de zomer snel nadert is ook het reisseizoen weer van start gegaan. In een populaire bestemming als Istanboel is dat goed te merken. Dagelijks stromen er busladingen vol toeristen over het plein tussen de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. Je hoort Engels, Frans, Spaans of Duits wanneer je de Galatabrug oversteekt of wanneer je je vergaapt aan de vele juwelen, tapijten en zoetigheden in de Grand Bazaar. Wanneer je je oor goed te luisteren legt, pik je hier en daar zelfs een woordje Nederlands op. Het voelt vertrouwd, de toeristische sfeer van een populaire stad.

In de rubriek Onderweg schrijven Bart Crezee en Laura van der Reijden over hun ervaringen. Laura van der Reijden trekt van noord naar zuid van Cairo naar Kaapstad door Afrika. En Bart Crezee trekt liftend van west naar oost langs de oude zijde route van Istanboel naar Beijing. 

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.