Voer sugar daddy in op Google en een online wereld opent zich waarin jonge meisjes een suikerpapa kunnen vinden van de leeftijd van hun vader. De zogeheten sugar daddy overlaadt ze met giften die ze weer in natura terugbetalen. Het is een vrij onbekend fenomeen in Nederland, maar in Ghana lijkt het erg in trek en kennen ze volgens de Ghanese columnist Kwesi Tawiah-Benjamin zelfs een tekort aan sugar daddy’s.

Na het bekijken van wat videoclips van de in Ghana populaire zangeres Eazzy Baby is het al snel duidelijk wat haar droomideaal is; een mooi uiterlijk met de bijbehorende kleding en accessoires. Maar in een mannenwereld als Ghana is het niet makkelijk voor vrouwen om op eigen benen dit ideaal te bereiken. De mannen zijn de grootverdieners en genieten daardoor doorgaans de meeste macht. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in het parlement. Waar in Nederland ongeveer veertig procent van de Tweede Kamerladen vrouw is, is dit in Ghana slechts acht procent. Ghanese vrouwen zijn voor rijkdom dus snel afhankelijk van familie, een rijke partner of dus een sugar daddy.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.