In zijn veelbesproken roman ‘Sneeuw’ beschrijft de Turkse schrijver en Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk drie donkere en besneeuwde dagen in het Turkse stadje Kars. In de roman vertelt Pamuk de gebeurtenissen die plaatsvinden wanneer Kars van de buitenwereld is afgesneden door een sneeuwstorm. Pamuk's beschrijving heeft Kars op de kaart gezet, zij het vooral als de meest vergeten stad van Turkije. Gelegen in de meest afgelegen uithoek van het land is het een stad die eerst vooral deprimeert, maar daarna een interessante geschiedenis toont.

In de rubriek Onderweg schrijven Bart Crezee en Laura van der Reijden over hun ervaringen. Laura van der Reijden trekt van noord naar zuid van Caïro naar Kaapstad door Afrika. En Bart Crezee trekt liftend van west naar oost langs de oude zijderoute van Istanboel naar Beijing.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.