Aan de muur hangen houten planken volgeladen met wijnflessen. Kleine spotjes werpen een subtiel licht op de verschillende etiketten. Verspreid over de ruimte hebben groepjes mensen plaatsgenomen. Voor hun staan grote wijnglazen, gevuld met licht witte of donkerrode wijn. Solera Winery no:44 is één van de vele wijncafés in Istanboel en biedt bezoekers de keuze uit zo'n negentig soorten wijnen. 

Turkse wijnproducenten dromen ervan om te exporteren naar het buitenland. In Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk is Turkse wijn al verkrijgbaar. Ook in Nederland wordt geprobeerd om de wijn 'in te burgeren'. Vooralsnog met weinig succes, want Turkse wijnen hebben een imagoprobleem.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.