Onder leiding van Tiago Santana zijn er vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Mensenrechten in Rio de Janeiro veel initiatieven gestart om de situatie voor studenten en andere jongeren te verbeteren. Waarom gaat de jeugd dan toch massaal de straat op? Een verslag over de situatie van jongeren in Rio de Janeiro en de initiatieven van de overheid om de jeugd te helpen.

Brazilië is al dagenlang het toneel van protesten tegen de regering. Het begon allemaal met een demonstratie van studenten in São Paulo, tegen de verhoging van de prijzen van het openbaar vervoer. In navolging van de studenten uit São Paulo zijn ook studenten uit andere steden massaal de straat opgegaan. Zo ook in Rio de Janeiro, waar duizenden jongeren meeliepen met de ‘mars van één miljoen’. De jeugd heeft de straat genomen en geeft een duidelijk signaal af. “We willen een beter Brazilië.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.