Brazilië verheugt zich op de Olympische Spelen en de daarbij horende Paralympics in 2016. Als host tekent het land van de samba voor de verantwoordelijkheid en een goed verloop. Ook voor de Paralympics. Maar Teresa Costa d’Amaral, directrice van het Brazilian Institute for Human Rights of Disabled People, vreest echter het ergste: “In 2007 waren de Pan American Games in Brazilië, die ervaringen waren catastrofaal. Zelfs de hotels waren niet toegankelijk!”

In de Braziliaanse samenleving valt leven met een handicap niet mee. Bij het Brazilian Institute for Human Rights of Disables People (IBDD) passeert dagelijks een grote hoeveelheid praktijkvoorbeelden van mensen die vanwege hun handicap benadeeld worden. Een blinde man die een bankrekening wilde openen, maar werd geweigerd. Een blinde die werd overreden, omdat het in grote gedeelten van de stad aan verkeerssignalen voor blinden ontbreekt. Een jongen die vanwege zijn rolstoel niet naar school kon. Mensen in een rolstoel die de bus en metro niet in kunnen. Het IBDD maakt zich dan ook ernstig zorgen om de Paralympics in 2016.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.