Eric Botteghin is het gelukt, hij is profvoetballer geworden. Vele Braziliaanse jongens streven dezelfde droom na, maar niet iedereen slaagt. Sommigen zitten tegen het randje aan, zoals Renan Botteghin, het broertje van Eric. Hij probeert eveneens profvoetballer te worden, het liefst op het veld, maar als dat niet lukt is de zaal voor hem het tweede plan.

Op dit moment spelen er weinig Brazilianen in de Eredivisie. Eric Botteghin is één van de vier, maar dat had één van de vijf kunnen zijn. Zijn 19-jarige broertje Renan heeft ook een poging gedaan om in Nederland aan de slag te kunnen, maar het is hem niet gelukt, nog niet. “Ik heb een tijdje geleden geprobeerd een contract af te dwingen bij NAC Breda, dat was in de tijd dat Eric daar nog voetbalde. Het was een hele goede ervaring. Ik heb er wel gemerkt dat er heel anders gevoetbald wordt dan hier in Brazilië, het gaat er wat harder aan toe. Ze zeiden nog wel dat ik op hetzelfde niveau zat als hun spelers, maar ze konden mij helaas niet betalen.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.